הצוותים
מפגש 1: תקשורת
טל לוזאנו כנען (תקשורת מיקרוביאלית)
תמר גורקה קליינר (המוזיאון הימי הלאומי)
ליאור בן גיא (אומנות חישובית)
מקום מפגש - מיקרוסקופ אלקטרונים סורק

טל לוזאנו כנען
חוקרת את עולמם הזעיר של המיקרובים בסביבה הימית. למיקרובים אלה השפעה אדירה על רווחתם של כל היצורים החיים. המיקרובים חברותיים מאוד ומתקיימים בקהילות מורכבות עם אלפי אורגניזמים אחרים, בהן הם מתקשרים באינספור אינטראקציות המתבצעות על ידי חילופי מולקולות. חילופים אלה של מולקולות כימיות מאפשרים להם לתקשר זה עם זה. במעבדתה, היא חוקרת את דפוסי המרחב והזמן של מולקולות קטנות, בעזרת טכניקות המבוססות על ספקטרומטריית מסה, כדי להבין טוב יותר את תפקידן בתקשורת של מערכות מיקרובים ימיים וכדי לגלות תרכובות ופונקציות ביולוגיות חדשות.

תמר גורקה קליינר
למדה במוסד לאומנות שבמכללת אורנים לחינוך והוראה. בשנת 2007 הצטרפה למחלקת החינוך של מוזיאוני חיפה ומאז 2010 היא מובילה את הפעילויות החינוכיות במוזיאון הימי הלאומי. היא פעילה חברתית וסביבתית החברה בקהילה הימית ראש הכרמל וחברת דירקטוריון ברובין פוד – המסעדה החברתית הראשונה בישראל שנועדה למזער את בזבוז המזון.


ליאור בן-גיא
הוא אומן חישובי, מעצב ומרצה המתמחה בתוכנה אינטראקטיבית בהתאמה אישית להופעות חיות, להתקנים וליישומוני רשת. כיום הוא מרצה במחלקה לתקשורת חזותית במכללת שנקר שבתל אביב, במקביל ללימודי דוקטורט במחלקת המחשוב של גולדסמית, אוניברסיטת לונדון. עבודתו בחיים מלאכותיים כוללת ניסויי תוכנה שבוחנים ומתקשרים עם מבנים וירטואליים ראשוניים, שהתנהגותם מתקשרת עם מערכות חיות. דרך הפרויקטים שלו, הוא מנסה לעורר תחושת חקר של מרחב ההתרחשויות בין ממלכת החי לבין ממלכת שאינו חי, ובסופו של דבר תוהה מה בדיוק מהווה יצור חי.

נעמה חריט-יערי
קיבלה תואר דוקטור לפיזיקה ולמדעי כדור הארץ מהאוניברסיטה העברית בירושלים ודיפלומה בלימודי אוצרות ומוזיאון מאוניברסיטת תל אביב. מחקרה כלל גיאו-דינאמיקה של רעידות אדמה ושימוש באיזוטופים כמאתרים גיאו-דינאמיים בסביבה. בשנת 2002 הפכה למפקחת שטח מורשית מטעם ועדת ההכנה של האו"ם לאמנה לאיסור ניסויים גרעיניים (אמנ"ס) במרכז הבינלאומי של הארגון בווינה, שבו מתמקדים, בין היתר, באותות אקוסטיים כדרך לאיתור פיצוצים גרעיניים. כיום היא מובילה יוזמות הקשורות לפיזיקה ביחידת החדשנות של מכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע.
נעמה חריט-יערי (פיזיקאית)
ורד שפירא (מכון דוידסון)
מעיין צדקה (אקוסטיקה ואומנות הסאונד)
מקום מפגש: ספינת המחקר Mediterranean Explorer
צוות 2: קול


ורד שפירא
חברה ביחידה לפיתוח מקצועי בחינוך מדעי במכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע. ורד קיבלה תואר ראשון באקולוגיה ותואר שני בהנדסת הסביבה מאוניברסיטת בן גוריון בנגב. לאחר השלמת התואר השני המשיכה את מחקרה במעבדת חקר המים במכון צוקרברג לחקר המים בשדה בוקר. ורד הצטרפה למכון דוידסון לחינוך מדעי בשנת 2012 כמפתחת תוכן ביולוגיה ותערוכות מדעיות בגן המדע על שם קלור. כיום היא עובדת במסלול "שביט" למצוינות מדעית, שבו היא מפתחת חומרי הוראה ומנחה מורים בשימוש בהם. בנוסף, היא מעבירה קורסים באבולוציה, בביומימטיקה ובתולדות המדע לילדים מחוננים.

מעיין צדקה
היא מלחינה ואומנית סאונד שמנסה להבין את טבע הקול, את התנהגותו, את דרכי הארגון האקוסטיות שלו ואת תפקידיו הסביבתיים והחברתיים. היא שואפת לחשוף ולהגביר שכבות ודפוסים מוזיקליים – מבנים אינהרנטיים חבויים – שמתרחשים באופן אקוסטי, ולחקור את הדרכים שבהן תופעות קוליות פוגשות את הפיזיולוגיה של האוזן ואת הפסיכולוגיה של ההאזנה. לעתים קרובות, היא משלבת בעבודתה מימד של דמיון ושל עולמות קוליים ספקולטיביים, על הרצף שבין קריפטו-זואולוגיה, קריפטו-בוטניקה ופולקלור עתידני. למעיין דוקטורט באומנויות המוזיקה מ-UC Santa Cruz והיא מלמדת בפקולטה לאומנות באוניברסיטת חיפה, מוסררה, ובמכללות ספיר. היא עמיתת מחקר בתחנת מוריס קאהן לחקר הים של בית הספר למדעי הים על שם ליאון צ'רני באוניברסיטת חיפה. במאית/מלחינה/מבצעת אומנותית עמיתה באנסמבל התל-אביבי נובה. מייסדת וחברה במקהלת רעש אקפלה.
טלי טרייביץ (שיפור מציאות דרך ראיית מחשב)
תמר טננבאום (אקואושן)
מישל פלטניק (שימוש באומנות לעיוות מציאות)
מקום מפגש: מעמקי הים

טלי טרייביץ
ראש המעבדה לדימות תת-ימי בבית הספר למדעי הים על שם ליאון צ'רני שבאוניברסיטת חיפה. היא וצוותה מתמקדים במחקר חדשני של ראיית מחשב במים, סצנה, צבע ושחזור תלת-מימד, ניתוח סצנות אוטומטי וקבלת החלטות אוטונומית לפי קלט חזותי. הם מפתחים טכנולוגיות להעצמת התמונות המצולמות במים או בערפילים כדי לשחזר באופן אידיאלי את הסצנה כאילו לא צולמה בסביבה מטשטשת, ומעצבים ובונים מערכות חדשניות לדימות תת-ימי, כגון מיקרוסקופים תת-מימיים. השיטות שלהם מבוססות על הדמיית התהליך של יצירת דימוי תת-מימי ועל מחשוב האפקטים המימיים, כדי לקבל תמונה ברורה. לאור פיתוחיהם הקימו חברה בשם סיארה ויזיון בע"מ המפתחת טכנולוגיות להעצמת צילום תת-מימי בזמן אמת.
צוות 3: חזון

תמר טננבאום
מנהלת את מחלקת החינוך באקואושן. לתמר תואר שני בכימיה סביבתית מהאוניברסיטה העברית ולמעלה מעשרים שנות ניסיון בתחום החינוך בישראל ובחו"ל. אקואושן הוא מלכ"ר המתמקד בהגנת הסביבה הימית, על ידי תמיכה במחקר, בחינוך ובקשר עם הקהילה. הצוות החינוכי של אקואושן צבר למעלה מעשר שנות ניסיון בהעברת מגוון פעילויות חינוכיות הן לקהל הרחב והן לתלמידים: תוכניות חקר ימי לבתי ספר, סיורי שטח, הרצאות לגבי אתגרים מעשה ידי אדם הניצבים בפני האוקיאנוס וסדנאות המתמקדות בחדשנות כחולה, בשינוי אקלימי ובקיימות. הפעילויות מזמינות את הקהלים לא רק להבין את האוקיאנוס, אלא גם לגעת בו, להריח אותו ולחוש אותו.


מישל פלטניק
הוא אומן רב תחומי היוצר עולמות אשליה, שלעתים קרובות מזמינים את הצופים להשתלב בהם. מישל למד במקור הנדסת חשמל ואז סיים בהצטיינות לימודי אומנות במדרשה לאומנות. לעתים קרובות, עבודתו היא שילוב של ציור, צילום, וידיאו ומופע. עבודתו קוראת תיגר על הגדרת המציאות והאשליה של הצופים ועל הערכים השונים המיוחסים להן. בשנת 2019 יזם את ReGenesis, כלי דיגיטאלי בינלאומי לתקשורת, לחינוך ולמחקר, המתמקד בצדק סביבתי ובקיימות דרך אומנות קולקטיבית. הפלטפורמה מעודדת פעולה ליצירת חברה אחראית, שבה אזרחים ממלאים תפקיד פעיל בפוליטיקה ויוזמים מיזמי אומנות, בעיקר במרחב הציבורי.

נמרוד מרום
למד ארכיאולוגיה פרהיסטורית באוניברסיטה העברית בירושלים והשלים את הדוקטורט שלו בארכיאולוגיה באוניברסיטת חיפה, שבה הוא מלמד כיום בחוג לציוויליזציות ימיות ובחוג לארכיאולוגיה. המחקר שלו משתמש בשיטות פליאונטולוגיה מקובלות (טקסונומיה, טפונומיה וביומטריה), בארכיאולוגיה ובאנתרופולוגיה כדי לחקור את האינטראקציות בין חיות, בני אדם והסביבה בים התיכון, בחופיו ובאזורים שבו המשיקים לרצועת המדבר. הוא מתעניין בעיקר בתקופות הגיאולוגיות ההולוקן והפליסטוקן המאוחרת.
נמרוד מרום (ארכיאולוג)
פוגש את אסי משולם (פסל)
מקום מפגש: מוזיאון הכט
מפגש 4: זמן

אסי משולם
סיים תואר ראשון באומנות ובארכיאולוגיה ותואר שני בלימודי התנ"ך באוניברסיטת חיפה. עבודתו עוסקת בזהותו היהודית והישראלית ובחיבור בין אומנות, דת ועבודת האל. בשנים האחרונות מחקרו מתמקד בעבודת אל פוליתיאיסטית ובקורבן אדם. הוא שואף לשלב אסתטיקה מקומית עתיקה עם פרשנויות אומנותיות מודרניות. בשנת 2014 זכה בפרס משרד התרבות לאומנות ממשרד התרבות והספורט.
מפגש 5: תקשורת מדעית ואומנותית
Team 4- Time

הדר אלישיב
היא דוקטורנטית לגיאולוגיה ימית שעובדת על מפולות תת-ימיות כחלק משיתוף פעולה בין אוניברסיטת חיפה לבין אוניברסיטת ברמן שבגרמניה. בנוסף, היא משתייכת לצוות מדענים בינלאומי בשם "היה היה... אגדות מדעיות" שלקח על עצמו את המשימה של העברת ידע לגבי האוקיאנוסים והשינוי האקלימי לציבור הרחב. הקבוצה יוזמת שיתופי פעולה בין מדענים שכותבים סיפורים המבוססים על מחקריהם לבין אומנים המאיירים אותם, מתוך כוונה להנגיש את הרעיונות שמאחורי הסיפורים. סיפורים אלה תורגמו לשפות רבות ומוגשים לציבור ללא עלות, מתוך אידיאולוגיה לפיה המדע צריך להיות נגיש לכולם.
הדר אלישיב (מדענית כדור הארץ והים המסורה לתקשורת מדע)
ארז גרטי (מתקשר מידע)
דני וויליאמסון (קולנוענית ניסיונית)
מקום מפגש: טרם נקבע


ארז גרטי
קיבל תואר דוקטור לאימונולוגיה ממכון ויצמן למדע ועומד בראש תחום תקשורת המדע במכון דוידסון לחינוך מדעי במכון ויצמן. הוא מתמחה בתקשורת מדע דרך פלטפורמות דיגיטאליות ודרך המדיה ותרם למאות כתבות מדעיות בטלוויזיה וברדיו ולהפקות מקור טלוויזיוניות. הוא עומד בראש מדיית תקשורת המדע המובילה בישראל, המגיעה למיליוני צופים בחמש שפות. כמי שרואה בעצמו "לוחם בבורות ובהכחשת המדע" הקים קבוצת פייסבוק לאימות עובדות המפריכה מיתוסים ודיסאינפורמציה. קבוצה זו הייתה פעילה במיוחד במהלך מגיפת הקורונה. הוא גם אחד ממייסדי מרכז שוורץ/רייסמן לחינוך מדעי – מוקד מדעי חדשני לתלמידי תיכון המצטיינים במדעים, ומלמד מדעים.

דני וויליאמסון
היא אומנית קולנוע/וידיאו חיפאית ממוצא אמריקני ורעשנית לעת מצוא היוצרת יצירות ניסיוניות בדיגיטל ובצלולואיד, שחוקרות את המתחים בין מרחב וירטואלי ופיזי ואת האופן שבו אחרים חווים את המקומות הללו. עבודתה חוקרת את התופעה של התנסות בכמה מקומות ומרחבים בו זמנית דרך מסך: כשאדם נמצא במקום אחד מבחינה פיזית מול המחשב שלו, הוא יכול, באותה עת, להתקיים באופן וירטואלי במקום אחר. חקירות אלה חורגות מעבר למימד החברתי ונמשכות לתוך הנוף, עם מוזיקאים, מלחינים ואומנים דיגיטאליים אחרים בארה"ב ובישראל היוצרים סרטים, מיצגי אומנות קטנים ואירועים אחרים. לדני תואר שני באומנויות דיגיטאליות ובמדיה חדשה מ-UC Santa Cruz ותואר ראשון בקולנוע מ-SIU, Carbondale.