
כנס חיפה השמיני למחקרי הים התיכון – 14-15 ביולי2021
אחת התמות המרכזיות לכל אורך הכנס היא החיבור של מדענים, מחנכים ואומנים (MEeting of Scientists, Educators and Artists, ME-SEA). הרעיון הוא לקבץ קבוצות קטנות בנות שלושה אנשים, הכוללות חוקרים המשתייכים (או מסונפים) לבית הספר למדעי הים על שם ליאון צ'רני, מחנכים ואומנים העוסקים בנושאים דומים בעבודתם היומיומית, אולם מזוויות שונות מאוד. חיבורים אלה, או נושאיהם, יהוו את המפגשים הנושאיים העיקריים של כנס חיפה השמיני למחקרי הים התיכון (ראו להלן). החיבורים עצמם יתרחשו לפני הכנס במקומות לא שגרתיים, כגון כלי שיט מחקרי, מיקרוסקופ אלקטרונים סורק, מעמקי הים וכולי... השיחות יצולמו, ייערכו ויוצגו במהלך הכנס ובפורומים שונים. לאחר מכן, כל אחת מהקבוצות תוזמן להציג את ממצאיה (בכל פורמט שתרצה) במהלך היום הראשון ולערוך סדנה במהלך היום השני, אם תרצה. הצוות האחרון יכלול קולנוענית ניסיונית, סטודנטית המסורה לתקשורת המדע ומומחה לתקשורת המדע, שיעסקו באופן שבו מסרים מורכבים מועברים לקהלים שונים.

טל לוזאנו כנען
חוקרת את עולמם הזעיר של המיקרובים בסביבה הימית. למיקרובים אלה השפעה אדירה על רווחתם של כל היצורים החיים.
טל לוזאנו כנען

תמר גורקה קליינר
למדה במוסד לאומנות שבמכללת אורנים לחינוך והוראה. בשנת 2007 הצטרפה למחלקת החינוך של מוזיאוני חיפה ומאז 2010 היא מובילה את הפעילויות החינוכיות במוזיאון הימי הלאומי.
תמר גורקה קליינר

ליאור בן-גיא
הוא אומן חישובי, מעצב ומרצה המתמחה בתוכנה אינטראקטיבית בהתאמה אישית להופעות חיות, להתקנים וליישומוני רשת. כיום הוא מרצה במחלקה לתקשורת חזותית במכללת שנקר שבתל אביב.
ליאור בן-גיא

נעמה חריט-יערי
קיבלה תואר דוקטור לפיזיקה ולמדעי כדור הארץ מהאוניברסיטה העברית בירושלים ודיפלומה בלימודי אוצרות ומוזיאון מאוניברסיטת תל אביב. מחקרה כלל גיאו-דינאמיקה של רעידות אדמה ושימוש באיזוטופים כמאתרים גיאו-דינאמיים בסביבה.
נעמה חריט-יערי
Tamar Gorka Kleiner
Lior Ben-Gai

ורד שפירא
חברה ביחידה לפיתוח מקצועי בחינוך מדעי במכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע. ורד קיבלה תואר ראשון באקולוגיה ותואר שני בהנדסת הסביבה מאוניברסיטת בן גוריון בנגב.
ורד שפירא

טלי טרייביץ
ראש המעבדה לדימות תת-ימי בבית הספר למדעי הים על שם ליאון צ'רני שבאוניברסיטת חיפה. היא וצוותה מתמקדים במחקר חדשני של ראיית מחשב במים, סצנה, צבע ושחזור תלת-מימד, ניתוח סצנות אוטומטי וקבלת החלטות אוטונומית לפי קלט חזותי.
טלי טרייביץ

תמר טננבאום
מנהלת את מחלקת החינוך באקואושן. לתמר תואר שני בכימיה סביבתית מהאוניברסיטה העברית ולמעלה מעשרים שנות ניסיון בתחום החינוך בישראל ובחו"ל. אקואושן הוא מלכ"ר המתמקד בהגנת הסביבה הימית, על ידי תמיכה במחקר, בחינוך ובקשר עם הקהילה.
תמר טננבאום

מישל פלטניק
הוא אומן רב תחומי היוצר עולמות אשליה, שלעתים קרובות מזמינים את הצופים להשתלב בהם. מישל למד במקור הנדסת חשמל ואז סיים בהצטיינות לימודי אומנות במדרשה לאומנות. לעתים קרובות, עבודתו היא שילוב של ציור, צילום, וידיאו ומופע.
מישל פלטניק

נמרוד מרום
למד ארכיאולוגיה פרהיסטורית באוניברסיטה העברית בירושלים והשלים את הדוקטורט שלו בארכיאולוגיה באוניברסיטת חיפה, שבה הוא מלמד כיום בחוג לציוויליזציות ימיות ובחוג לארכיאולוגיה.
נמרוד מרום


אסי משולם
סיים תואר ראשון באומנות ובארכיאולוגיה ותואר שני בלימודי התנ"ך באוניברסיטת חיפה. עבודתו עוסקת בזהותו היהודית והישראלית ובחיבור בין אומנות, דת ועבודת האל. בשנים האחרונות מחקרו מתמקד בעבודת אל פוליתיאיסטית ובקורבן אדם.
אסי משולם

הדר אלישיב
היא דוקטורנטית לגיאולוגיה ימית שעובדת על מפולות תת-ימיות כחלק משיתוף פעולה בין אוניברסיטת חיפה לבין אוניברסיטת ברמן שבגרמניה. בנוסף, היא משתייכת לצוות מדענים בינלאומי בשם "היה היה... אגדות מדעיות" שלקח על עצמו את המשימה של העברת ידע לגבי האוקיאנוסים והשינוי האקלימי לציבור הרחב.
הדר אלישיב

ארז גרטי
קיבל תואר דוקטור לאימונולוגיה ממכון ויצמן למדע ועומד בראש תחום תקשורת המדע במכון דוידסון לחינוך מדעי במכון ויצמן. הוא מתמחה בתקשורת מדע דרך פלטפורמות דיגיטאליות ודרך המדיה ותרם למאות כתבות מדעיות בטלוויזיה וברדיו ולהפקות מקור טלוויזיוניות.
ארז גרטי

דני וויליאמסון
היא אומנית קולנוע/וידיאו חיפאית ממוצא אמריקני ורעשנית לעת מצוא היוצרת יצירות ניסיוניות בדיגיטל ובצלולואיד, שחוקרות את המתחים בין מרחב וירטואלי ופיזי ואת האופן שבו אחרים חווים את המקומות הללו.